En wederom is er een intolerantie tegenover berichtgevingen en opmerkingen die gaan over afspraken die we met elkaar hebben gemaakt:

 • stront van je hond opruimen (dus niet in een zakje doen en deze in de haag gooien)
 • geen afval van jezelf in andermans vuilnisbakken
 • als je aangesproken wordt op onderhoud van mandelige stukjes aan jouw tuin
 • respecteer privacy en rusttijden (lees: geen zwaar onderhoud op zondag en onnodig rijden op de laantjes)

Lieve medebewoners, ik zou graag positievere berichten willen plaatsen maar er is een minder goede trend dan voorheen zichtbaar. Niet op de inhoudelijke discussie maar wel op het gedrag van bewoners. Klaarblijkelijk mag je niet meer tegen iemand zeggen: ruim ff de rommel op voor je tuin, haal het onkruid, maak het pad even schoon van rommel, want dat staat beter. Nee, het gaat vaak in het gedrag de andere kant op: ik doe niks want mijn buurman…… vul het zelf maar in. We zullen de juiste dialoog, met met de juiste toon, met elkaar moeten oppakken. Ook als bestuur moeten we dit doen. We wonen hier met elkaar, we zorgen voor elkaars omgeving en daarmee automatisch voor die van onszelf. Daarmee wordt “de wereld” rond de parken beter en dan ook automatisch je eigen omgeving.

Ik prijs iedereen die het beste voorheeft met onze parken; en het moet gezegd…… er zijn hele toffe en mooie ontwikkelingen. Nieuwe mooie huizen, steigers, mooie feesten waar iedereen welkom is. Maar er zijn ook medebewoners die er met hun pet naar gooien en dat is jammer. We roepen iedereen op om elkaar met de juiste toon, en ja die van mij als bestuurder is ook af en toe geïrriteerd, persoonlijk te benaderen en te praten over onregelmatigheden en andere zaken die indruisen tegen afspraken die we met z’n allen gemaakt hebben en geaccepteerd hebben, Zie het huishoudelijk reglement. Dank jullie wel.

1 reactie

 1. Ina Singeling Antwoorden

  We wonen op zo’n prachtig rustig park.
  En dan is het jammer, dat dit schrijven van Peter nodig is.
  Laten we meer waarderen hoe bijzonder het is om hier te mogen wonen met elkaar.
  Hoe moeilijk kan het zijn om iemand netjes en normaal aan te spreken ingeval van “ overlast”
  Ga met elkaar in gesprek dan is er vast wel uit te komen. Of vraag iemand te bemiddelen in een conflict als je er samen niet uitkomt.
  Ik ben het helemaal met Peter eens.
  Op deze manier, zoals nu vaak het geval schijnt te zijn komen we niet verder.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *