Historische gegevens over Moordrecht

Het karakteristieke en historische dorpje Moordrecht ligt ten Zuid-Westen van de stad Gouda aan oever van de rivier de ‘Hollandsche IJsel’. Aan de andere kant van de rivier is het dorpje Gouderak te vinden. 
Moordrecht is een eeuwenoud dorpje met een rijke geschiedenis die terugvoert naar de 13e eeuw. Het dorp telt maar liefst 24 rijksmonumenten. In 1993 is daarom ook de ‘Historische Vereniging Moordrecht’ in het leven geroepen om de geschiedenis van Moordrecht te bewaren en over te dragen aan komende generaties. 

Hedendaags is Moordrecht een prachtig en rustig dorp midden in de natuur van de gemeente Zuidplas. In de zomer huurt u met gemak een bootje bij Barbistro ‘t Wapen van Reeuwijk met een lunchbox om de wateren van Moordrecht te ontdekken. Voor de avonturiers die op zoek zijn naar iets meer spanning is er in de buurt ook een Escape Room

Verder telt Moordrecht meerder bistro’s en brasserieën voor een lekker hapje eten. Een voetbalvereniging, Korfbalvereniging, twee maneges en nabij Moordrecht ligt ook de Golfclub ‘IJselwijde Gouda’. Voor de kleintjes is hier ook het pretpark ‘Dino Experience Park’. 

Wilt u meer te weten komen over Moordrecht? Schroom dan niet om eens contact op te nemen met de vereniging Poldertuin | ‘t Vissertje. We vertellen u graag meer over de omgeving!