Het gaat goed op de Poldertuin en ‘t Vissertje. Laantjes worden goed onderhouden, tuinen worden bijgewerkt en er wordt nieuwe aanwas geplant. Infrastructuur wordt aangepakt, allemaal positieve dingen. Binnenkort ook nieuwe steigers aan de boezemvaart. Heerlijk de zomer in op deze manier. Hiernaast graag de aandacht van iedereen die woont op één van beide parken. Helaas is deze aandacht gericht op iedereen maar slecht toepasbaar op een enkeling, zoals zo vaak. Het gaat om ergernissen waarvan ik nu persoonlijk jullie aandacht vraag omdat ik hier dagelijks mee geconfronteerd wordt. De top 5 (en geloof me er is een top 20 aan te maken):

 • Breng karren terug na gebruik en ja tijdens een enorme bui kan dit wel eens uitblijven; Als je ziet dat er al 3 of 4 karren staan bij een laan….. wees dan sociaal en zet de kar die je terugbrengt op een andere laan;
 • Onderhoud je hagen en heggen en schuttingen aan het mandelige terrein;
 • Geen overvolle containers op vrijdag en gooi zeker jouw afval niet in andermans container…. not done, vraag dit eerst als je dit toch van plan bent!!!
 • Ruim de poep op van je hond. Op de paden maar ook op de dijk. Een aantal notoire “overtreders” is aangesproken maar: uit ervaring kan ik melden dan sommige hondeneigenaren de poep opruimen met een plastic zakje en deze vervolgens in andermans haag gooien.
 • En de uitsmijter (punt 5 dan) …… op de dijken staan picknick tafels. Beste bewoners, deze zijn VOOR mensen en NIET voor dieren. GEEN honden op de tafels, als eigenaar wordt je hierop aangesproken als het toch gebeurt, want:
  – Honden op tafel levert een hiërarchisch probleem tussen mens en dier;
  – Honden op tafel levert een rangorde probleem op tussen dieren onderling;
  – Uitermate onhygiënisch;
  – Rete irritant gezien overlast voor NIET honden liefhebbers.

1 reactie

 1. Otto Antwoorden

  Ik kan alleen maar zeggen 100% mee eens ?

 2. yvonne groen Antwoorden

  Ik kan er nog wel een paar ergenissen bij plaatsen!!!Elke dinsdag heb ik een oppashond,en loop dan een rondje oa over de dijk,elke dinsdag raap ik daar troep op,hoofdzakelijk peuken van t merk Kent?????Wie oh wie rookt dit merk!!!Tegenwoordig neem ik maar een extra zakje mee,voor alle troep dat ik tegenkom!!!
  Waar ik me ook aan erger ,is t eeuwige geblaf van de honden in de buurt en dat zijn er aardig wat,is t niet links dan is t rechts van me,zowel aan de overkant,als er mensen langs de percelen lopen van de honden,wordt er geblaft,misschien ook een puntje???Oh en over t opruimen van de hondenpoep,dit wordt gewoon met een schepje in de sloot gegooid!!!!Evt nog met zakje en al!!!

 3. Natalia Smit-Popilieva Antwoorden

  Dit bericht is verwijderd vanwege feitelijke onjuistheden en persoonlijke aantijgingen

  • Peter BollaartPeter Bollaart Antwoorden

   Volgens mij heb ik juist met mijn reactie een kritische kanttekening gezet bij gedragingen. Het is jammer dat je het bericht als nonsens ziet. Ik ga hier niet verder in op dit medium, maar ik pak het wel persoonlijk op. Het blijft altijd jammer dat kritisch kanttekeningen omtrent waargenomen gedrag en situaties verward worden met heel veel andere zaken die er niet toe doen in dit onderwerp. Ik sta open voor discussie maar wel onder voorwaarde van de juiste toon….

 4. Bertie en Ton de Jong Antwoorden

  Goedenavond Peter,
  Super goed dat je alles nog eens benoemd, wij zijn het er helemaal mee eens! Wij vinden dat de notoire overtreders die lak hebben aan de waarschuwingen, maar met naam en toenaam genoemd moeten worden. Sociale controle, zodat we ons park netjes kunnen houden en de daders kunnen aanspreken. Laten we hopen dat die enkeling zijn of haar gedrag aanpast, zodat dit niet nodig is.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *