Nieuwsbrief #5 2022/06

Nieuwsbrief Poldertuin | ’t Vissertje juni 2022

Wat mededelingen van huishoudelijke aard

Busplekken

De 5 heringerichte parkeerplaatsen, naast de grote gastank, zijn alleen en uitsluitend bedoeld voor grote bestelbussen c.q. werkbussen, dus geen personenauto’s, “combo-auto’s” of uit de “kluiten gewassen” personenauto’s. Dit geldt uiteraard ook voor de grotere SUV’s/terreinwagens etc. Deze voldoen NIET aan de eisen van een bestelbus. Sancties zullen volgen als men zich niet aan de regels houdt. Wij willen jullie erop attenderen dat dit gezamenlijk is afgesproken in de ALV, het is de wens van de bewoners en als bewoners moeten we ons dus aan deze eenvoudige regel houden.

Wijziging administratiekantoor
Met ingang van 1 september a.s. gaat de vereniging in zee met een ander administratiekantoor, Omnium de Boekhouder. Dit ook op aanraden van onze kascommissie. Wij hopen op een fijne samenwerking.

Bloembakken
Zoals jullie wellicht hebben gezien zijn onze parken opgefleurd met een aantal bloembakken aan de lantaarnpalen. Op de twee bruggen op beide parken hebben we ook bloembakken geplaatst. Willem en Alex voorzien twee keer per week de bakken van water en voeding.

Let op!

Vakantiesluiting
Het kantoor is wegens vakantie gesloten van maandag 20 juni /m vrijdag 24 juni.

Mocht je in deze periode iets kwijt willen of een vraag willen stellen, mail dit dan naar info@poldertuin-vissertje.nl. Als het urgent is, reageert het bestuur hier snel op.

Voor echt spoedeisende zaken en noodgevallen kun je bellen naar 06-54284450.

Nog 1 huishoudelijke mededeling

  • Privételefoon van Esther

    Dit onderwerp komt steeds weer terug in de afgelopen nieuwsbrieven. Nog steeds wordt Esther op haar privételefoon gebeld en geappt. Je kunt Esther op alle werkdagen, behalve woensdag, tijdens kantooruren, 9.30 tot 13.30 uur bereiken. Wil je informatie stuur altijd een mail naar info@poldertuin-vissertje.nl.
    Esther zal in haar vrije tijd de app niet beantwoorden maar alleen reageren via de e-mail.

Vergeet niet de meterstanden van het water en elektra door te geven voor 28 juni a.s.

Rondje park

Vorige week hebben Elvira en Peter, twee bestuursleden van onze vereniging, een rondje park gelopen. Zij zijn geschrokken van sommige kavels op onze parken. Veel leden onderhouden hun kavel en opstal uitstekend, maar helaas moeten wij ook constateren dat een aantal leden hun kavel en opstal laten verslonzen, bv. onkruid langs het pad, overhangend groen en algemene indruk van de kavel.

Het gevolg is een achteruitgang van de kwaliteit van de parken. Het bestuur zal persoonlijk een aantal leden aanschrijven over hun kavel en opstal.

Tevens heeft een aantal leden (nog) niets aan de oorspronkelijke erfgrens van het kavel gedaan. In oktober staat de volgende snoeironde gepland.


Wees je ervan bewust dat dit de laatste kans is om op eigen gelegenheid terug te gaan naar de oorspronkelijke erfgrens. Ga je niet terug naar de erfgrens dan kan dat gevolgen hebben. De situatie kan zich voordoen dat het bestuur de werkzaamheden zal moeten uitvoeren en dan kan toch gevolg hebben dat de kosten worden verhaald op de eigenaar van het betreffende kavel. 

Graag jullie aandacht

Als er vuurwerk afgestoken wordt, zoals in de nacht van 12 juni bij Eetcafé Raar, ga je zelf actie ondernemen. 

Bij het afsteken van vuurwerk spreek je iemand aan of maak een melding van overlast bij de politie. Hoe meer meldingen hoe beter! 

Dit voor dossieropbouw, mocht er ooit onverhoopt weer overlast komen, dan kunnen er maar het beste zoveel mogelijk meldingen bij de politie liggen.

En dan dit - Groepsapp!

Deze groepsapp is bedoeld voor allerlei zaken, zoals bv. hulpvraag, autolichten branden, autodeur staat open of gratis af te halen. Nu komt het geregeld voor, dat in de app diverse leden zijn/haar ongenoegen uiten. Zoals bv. afsteken vuurwerk, zooitje vuilnisbakken, karren die niet teruggebracht worden. Als de één reageert, reageert er weer een ander waardoor er oeverloze discussies ontstaan. Zo komen we in een negatieve spiraal terecht. Onze tip: laten we hiermee stoppen en de app positief houden. Gebruik deze app ook niet na 22.00 uur. Voor calamiteiten heeft de vereniging de SOS/Alarm/handhaving app. Aanmelden kan via info@poldertuin-vissertje.nl.

Belangrijke data om niet te vergeten

  • Controle brandblussers – vrijdag 8 juli tussen 9.00 tot 13.30 uur – locatie kantoor

  • Controle brandblussers – maandag 18 juli tussen 9.00 tot 13.30 uur – locatie kantoor

  • Algemene Ledenvergadering – woensdag 2 november om 19.30 uur in ’t Zespunt te Moordrecht

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *