Nieuwsbrief #3 2021/12

Nieuwsbrief Poldertuin | ’t Vissertje december 2021

Namens het bestuur willen wij jullie een fijne kerst en een gezond 2022 wensen!

Wij hebben, zoals jullie weten al een tijdje een nieuwe website. Tot nu toe hebben ongeveer 90 leden zich aangemeld. De website wordt straks het medium waar het bestuur belangrijke informatie deelt. Wij gaan als bestuur voor “GROEN”! Graag willen wij een papierloze vereniging worden.

Het bestuur nodigt u dan ook graag uit om u aan te melden op onze site. Aanmelden kan via het kopje, inloggen leden, registeren als nieuw lid. Na registratie duurt het even voordat u toegelaten wordt tot de achterkant van de website. Vergeet niet uw kavelnummer te vermelden.

Belangrijk om te weten is dat een huurder zich kan aanmelden maar geen rechten heeft om op de ALV te stemmen. Dat recht is alleen voor de eigenaar van de kavel.

Een tip van huishoudelijke aard

Houtkachels

Hierbij wederom een aantal tips met betrekking tot houtkachels:

Stook sowieso nooit bij windstil of mistig weer. Check www.stookwijzer.nu met informatie van het KNMI en RIVM, om overlast in de buurt te voorkomen.

Stook alleen droog hout, te herkennen aan barsten en schors die loslaat. Zelf gehakt hout moet minimaal twee jaar drogen.

Stook nooit hout dat is geverfd, gebeitst of geïmpregneerd. Bij verbranding komen zware metalen vrij. Daarom is het ook verboden dit te verbranden, evenals papier en karton. Gelijmd hout, zoals spaanplaat, hoort evenmin in een haard of kachel.

Wat mededelingen van huishoudelijke aard

 • Extra blauwe karren
  Het komt nog steeds geregeld voor dat onze leden geen blauwe kar kunnen vinden, daarom heeft het bestuur opdracht gegeven voor het maken van acht nieuwe blauwe karren, voor elke laan een extra kar. Uiteraard zullen de nieuwe karren aan het begin van elk laan geparkeerd worden.

 • Bus plekken
  Op de parken hebben we de laatste tijd behoorlijk wat (werk)bussen. Daardoor kunnen andere gebruikers moeilijk in parkeren en de draaicirkel niet maken. Het bestuur heeft bedacht om op

  De Poldertuin, nabij de gastank, bus plekken te creëren. Van de huidige 6 parkeerplekken willen we 5 bus plekken maken. Als de bus plekken vol zijn, dan verzoekt het bestuur u om uw bus buiten de parkeerplaats te parkeren, dus langs het Oosteinde. Bestuur gaat hierop handhaven. Dus parkeer geen personenauto’s, ga je daar wel parkeren dan kun je een boete krijgen. Als het droger weer is, zullen de bus plekken gerealiseerd worden.

 • Vakantiesluiting
  Het kantoor is wegens de kerstvakantie gesloten van donderdag 23 december tot en met vrijdag 31 december.

  Mocht u in deze periode iets kwijt willen of een vraag willen stellen, mail dit dan naar info@poldertuin-vissertje.nl. Als het urgent is, reageert het bestuur hier snel op.

  Voor echt spoedeisende zaken en noodgevallen kunt u bellen naar 06-54284450.

  kerstvakantie_sluiting

   

 • Gebruik privételefoonnummer Esther
  De laatste tijd wordt Esther toch weer geregeld op haar privé telefoon gebeld of geappt voor vragen etc. Dit is niet de bedoeling. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dit aan info@poldertuin-vissertje.nl of bel 0182 – 373155.

Primagaz wordt Benegas

Voor uw afname van propaan betaalt u een voorschot aan Benegas (voorheen Primagaz). Aan het einde van een periode ontving u een eindafrekening. In verband met de overname van Primagaz door Benegas, vindt er een uniformering plaats van de administratie. Daarom maakt Benegas een eindafrekening op in december 2021. Mogelijk verandert daarmee het moment van eindafrekening voor u. De meterstanden zijn inmiddels door ons bij u opgenomen.

Het nieuwe maandelijkse voorschotbedrag bepaalt Benegas aan de hand van uw verbruik in combinatie met de huidige en verwachte gasprijzen.

U ontvangt in de loop van januari 2022 bericht van Benegas over de vaststelling van uw voorschotbedrag. Dit bedrag zullen zij met ingang van 2022 maandelijks aan het einde van elke maand automatisch incasseren van de door u aangegeven rekening.

Energiebelasting teruggaaf

Energiebelasting teruggaaf

Het heeft even geduurd maar deze maand(december) krijgt u weer een teruggave energiebelasting over het jaar 2019. De teruggaaf wordt in de servicekosten van de maand december verwerkt. Heeft u vragen, mail naar info@poldertuin-vissertje.nl.

En dan dit

 • Verlichting Zeeltlaan

  Al een geruime tijd is het bestuur op zoek naar goede verlichting voor onze paden. De verlichting op de paden is te donker en schijnt niet goed op het paden. Na lang zoeken is het gelukt om nieuwe palen en armaturen te bestellen. Op vrijdag 17 december zal een elektricien nieuwe verlichting op de Zeeltlaan gaan plaatsen. De bedoeling is om elk laantje en de parkeerplaatsen om de beurt te voorzien van nieuwe verlichting. Het bestuur nodigt u van harte uit om het resultaat te bekijken.

  Mocht u eerder een bezoekje brengen aan de Zeeltlaan, doe dit bij voorkeur als het schemer wordt, u kunt dan heerlijk genieten van de kerstverlichting op het pad.

Cocky van de Burg, een heel actief actief lid van onze vereniging heeft tijdens de collecteweek op ons park gecollecteerd voor de Nierstichting. Zij heeft € 276,23 opgehaald. Dit is prachtig resultaat.

Kadaster september 2021


Kavels ingemeten en de gevolgen hiervan

Het bestuur heeft eind september alle laantjes op de parken laten inmeten door het kadaster. Dit heeft het bestuur gedaan voor de toekomst. Ook in verband met eventuele permanente bewoning en MIOP. In de toekomst dient nl. de infrastructuur op de lanen aangepakt te worden. Het bestuur ziet ook dat in de loop der jaren de paden steeds smaller zijn geworden door overhangend groen/heggen e.d. Zo konden we daadwerkelijk de erfgrens bepalen en weet eenieder waar hij/zij aan toe is. Het bestuur zal niet gelijk van de leden verlangen om tot de erfgrens terug te gaan. In de algemene ledenvergadering van 6 oktober jl. stond dit onderwerp ook op de agenda. Het volgende is medegedeeld:

 • De eerstvolgende snoeironde (oktober 2021) proberen om een stukje richting erfgrens te snoeien.

 • De tweede snoeironde (voorjaar 2022) nog een keer.

 • De derde snoeironde (oktober 2022) moet men helemaal terug zijn tot de erfgrens.

Na deze drie snoeirondes zal het bestuur individueel in gesprek gaan met de leden die niet teruggesnoeid hebben om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Heb je plannen om een nieuwe schuur of hek te plaatsen, houdt rekening met de erfgrens.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *