Algemene informatie

Vereniging Poldertuin | ‘t Vissertje

Aan de rand van het IJsseldorpje Moordrecht, sinds 1 januari 2010 onderdeel van de gemeente Zuidplas, bevinden zich onder meer de recreatieparken De Poldertuin en ’t Vissertje.

De parken zijn vanaf 1965 gebouwd en hadden van oorsprong de functie van recreatiepark. Bewoners uit het drukke westen van Nederland kochten hier een tweede woning in het groen. In de jaren negentig verkocht de grondeigenaar de grondkavels aan de toenmalige huiseigenaren. Vanaf dat moment zijn de woningen en kavels privaat eigendom.

Op 7 februari 1994 werd de Vereniging De Poldertuin/’t Vissertje opgericht. Alle eigenaren van de 162 kavels, welke de parken samen tellen, zijn lid. Gezamenlijk vormen de leden de vereniging Poldertuin/’t Vissertje, verantwoordelijk voor de uitstraling en het onderhoud van de beide parken. Ieder lid is verantwoordelijk voor de uitstraling en het onderhoud van de eigen kavel en woning.

Handig om alvast te weten

Op de parken heeft u de mogelijkheid 365 dagen per jaar te recreëren. Perma-nente bewoning is dus niet toegestaan. Tijdelijke verhuur, onder voorwaarden,  is wel toegestaan voor de periode van een half jaar. 

De parken zijn autoluw. De woningen zelf kunnen niet regulier met de auto worden bereikt. Bij de ingang van de parken ligt een parkeerterrein, waarop kan worden geparkeerd. Huisdieren zijn toegestaan met inachtneming van de regels. Verder gelden op de parken voorwaarden en richtlijnen van het huishoudelijk reglement. Hierop wordt door de vereniging gehandhaafd.

Openingstijden kantoor: werkdagen (m.u.v. woensdag) van 11:00 tot 13:00 uur.

Belangrijk

De website van de vereniging probeert je van zoveel mogelijk relevante informatie te voorzien. Het kan natuurlijk zijn dat je aanvullende vragen hebt of met het secretariaat of bestuur van de vereniging wilt spreken. Je kan hiervoor langskomen op ons kantoor.